Oldalak
Kereső
Belépés

                                                                             ízvarázs

 

                                 RÉGI ÉS ÚJ ÍZEK

 

 

 

HA SZERETI A RÉGI KOROK ÍZEIT, ITT MEGTALÁLJA AMELYEK JÓL MEGFÉRNEK A MODERN ÍZVILÁGGAL

 

"NAGYMAMA RECEPTEK" AMIT NAGYANYÁINK KÉSZÍTETTEK

GÖRÖG ÉTELEK, SÜTEMÉNYEK,

MEDITERRÁN ÍZEK, könnyű desszertek

 

 

Krumplis egytál ételek, egyszerű muffinok, könnyen elkészíthető sütemények, zöldség, és gyülömölcs saláták

 

 

Fedezze fel a különböző kultúrák ízvilágát, Európa ízeit

 

RÉGI MAGYAR NÉPI ÉTELEK

 

Az oldal folyamatosan bővülni fog: saláták, egytál ételek, grill ételek, könnyű vacsorák

Dr. Oetker Receptjei

 

Karácsonyi Különleges Finomságok

Újévi ételek sütemények

Karácsonyi bejgli, mézes zserbó, isler, és hókifli receptek

 

Házi készítésű szaloncukor receptek

Grill Ételek

 

Szabad Tűzi Ételek Cserős Iréntől

Rakottas Receptek Járay Maritól

Diabetikus Sütemények

 

 

 

 

 

Vadasan

 

Vad és Szárnyas ételek.

 

Tűzdelt nyúlgerinc angolosan.

Hozzávalók:

2 egész nyúlgerinc, 4dkg só, 5dkg zsír, 10dkg füstölt szalonna, törött bors, 3 adag pommes duchesse, 3 adag gombás rizs.

Elkészítés:

A nyúlgerinc hártyáját éles késsel lefejtjük, füstölt szalonnával megtűzdeljük, sóval, borssal behintjük és forró sütőben 15-16 percig angolosra sütjük. Tálaláskor a két filét a gerincről lefejtjük, szépen felszeleteljük és a gerincre visszahelyezzük. Ha tálra helyezzük, burgonyával és gombás rizzsel körítjük. Áfonyát külön csészében adunk hozzá.

 

 

Tűzdelt nyúlszelet.

Hozzávalók:

2 egész nyúlgerinc, 4dkg só, 10dkg füstölt szalonna, 6dkg zsír, 3dkg paradicsompüré, 2dkg liszt, 20dkg áfonya, 15dkg sárgarépa, 5dkg petrezselyemgyökér, 2db babérlevél, 3dkg hagyma, 1g törött bors, 5dkg rizs.

Elkészítés:

Pácot készítünk . A nyúlhús hártyáját leszedjük a gerinc húsát és szűzpecsenyét a csontról lefejtjük, a hideg pácba rakjuk és két napig hideg helyen tartjuk, majd kiszedjük a pácból, szeletekre vágjuk, szalonnadarabokkal megtűzdeljük, megsózzuk, borsozzuk és forró zsírban megsütjük. Sütés után a húst kiszedjük, a zsírba paradicsompürét teszünk, kissé megpirítjuk kevés vízzel felöntjük és felforraljuk, utána átszűrjük és tálalásnál a szeletekre öntjük a levét. Párolt rizzsel és áfonyával tálaljuk.

 

 

 

Őzszeletkék   Kedvesssy módra.

Hozzávalók:

1,80kg őzgerinc, 12dkg zsír, 10db szép gombafej, 6dkg vaj, 1,5dl tejszín, 3dkg só, 1,5dl fehérbor, 1 pohár konyak, kevés törött bors, ½ citrom 1 kávéskanál liszt, 15dkg fehérkenyér, 5 adag párolt rizs, 1csg petrezselyemzöldje, 1 kávéskanál húskivonat vagy húsalaplé.

Elkészítés:

Az őzgerincet éles késsel megtisztítjuk hártyájától, a filéket a csontról lefejtjük és 10db egyenlő nagyságú szeletekre vágjuk. Húskloffoló  segítségével meglapítjuk, és gyengén besózzuk borsozzuk. Fehérkenyérből az őzszeletkékkel egyenlő nagyságú szeleteket vágunk és forró zsírban megpirítjuk. Ugyanabban a zsírban megsütjük  félangolosra az őzszeletkéket, utána a gombafejeket és tányérra helyezzük és meleg helyen tartjuk. A serpenyőbe, amelyben az őzszeletkék sültek, beleöntjük a fehérbort és a konyakot, és beforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt a húskivonatot vagy a húsalaplevet törött borsot néhány percig forraljuk, miközben habverővel simára keverjük.  Azután langyos helyre  tesszük, megízesítjük citromlével, és a végén beletördeljük a megmaradt vajat. A tál közepére borítjuk bombaformába belenyomott rizst, körér rakjuk a kenyérszeleteket, mindegyikre egy-egy őzszeletkét és teszünk rá még gombafejet, és leöntjük a mártással, petrezselyemzölddel díszítjük.

0.029 mp