Oldalak
Kereső
Belépés

                                                                             ízvarázs

 

                                 RÉGI ÉS ÚJ ÍZEK

 

 

 

HA SZERETI A RÉGI KOROK ÍZEIT, ITT MEGTALÁLJA AMELYEK JÓL MEGFÉRNEK A MODERN ÍZVILÁGGAL

 

"NAGYMAMA RECEPTEK" AMIT NAGYANYÁINK KÉSZÍTETTEK

GÖRÖG ÉTELEK, SÜTEMÉNYEK,

MEDITERRÁN ÍZEK, könnyű desszertek

 

 

Krumplis egytál ételek, egyszerű muffinok, könnyen elkészíthető sütemények, zöldség, és gyülömölcs saláták

 

 

Fedezze fel a különböző kultúrák ízvilágát, Európa ízeit

 

RÉGI MAGYAR NÉPI ÉTELEK

 

Az oldal folyamatosan bővülni fog: saláták, egytál ételek, grill ételek, könnyű vacsorák

Dr. Oetker Receptjei

 

Karácsonyi Különleges Finomságok

Újévi ételek sütemények

Karácsonyi bejgli, mézes zserbó, isler, és hókifli receptek

 

Házi készítésű szaloncukor receptek

Grill Ételek

 

Szabad Tűzi Ételek Cserős Iréntől

Rakottas Receptek Járay Maritól

Diabetikus Sütemények

 

 

 

 

 

Új Saláták

 

 

Saláták

 

Az eredeti Cézársaláta

Hozzávalók / 2 adag

A salátához:

2 közepes db római saláta

20 dkg kruton

10 dkg parmezán sajt

A krutonhoz:

20 dkg bagett

6 gerezd fokhagyma

2.5 dl olívaolaj

Az öntethez:

2 gerezd fokhagyma (pürésítve olajban)

2 db szardella (elhagyható)

1 fél citromból nyert citromlé

0.5 ek mustár

0.5 teáskanál bors (őrölt)

1 ek vörösborecet

2 ek worcestershire-szósz

1.5 dl olívaolaj

3 db tojássárgája

5 dkg parmezán sajt

só ízlés szerint

Elkészítés:

1.A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.

2.Készítsük el a kenyérkockát. Ehhez simán piríthatunk kenyérkockát magában is serpenyőben vagy készíthetünk croutont házilag így.

3.A szószhoz tegyük egy nagy tálba a pürésített fokhagymát, Tegyük bele az ajókafilét és kézi erővel (ahogy az eredetiben is) aprítsuk, szaggassuk kisebb darabokra. Ez történhet késsel, villával. Ebbe csavarjuk bele a citromlét, borsozzuk. Alaposan keverjük el. Jöhet a mustár, az evőkanálnyi vörösborecet, legalább 2 ek Worcestershire szósz, de lehet 3 is, ha valaki szereti. Ezt megint keverjük el.

4.Ehhez lassan csurgatva adagoljuk hozzá az olívaolajat, mint amikor a majonézt készítjük és közben kevergessük folyamatosan, hogy a massza homogénre sűrűsödjön az olajtól.

5.Ebbe csak a végén üssük bele a 3 tojás sárgáját és ezzel is keverjük simára. Ekkor kerül bele a reszelt parmezán. Kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.

6.FONTOS: beleüthetjük a nyers tojást csak simán, de biztonsági okokból beletehetjük forráspont alatt lévő forró vízbe kb 45 másodpercre, így fertőtlenítve a tojás külsejét, amin az esetleges szalmonella baktériumok lehetnek. Ezek ugyanis nem a tojás sárgájában vannak.

7.A tálba keverjük bele a kenyérkockák egyik felét (ki mennyit szeret), majd a salátaleveleket, forgassuk össze. Szedjük tányérra, hintsük meg a maradék kenyérkockával és szórjuk meg parmezánforgácsokkal.

 

 

Majonézes brokkoli saláta

Hozzávalók / 4 adag

1 közepes db brokkoli (450 g mirelit brokkoli)

2 közepes db lilahagyma

5 ek majonéz

2.5 dl kefír

3 db főtt tojás

2 teáskanál mustár

1 dkg cukor

Elkészítés:

1.A brokkolit sós vízben megfőzzük, 1-2 percig forraljuk, hogy roppanós legyen. A tojásokat megfőzzük.

2.A 2 főtt tojássárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a majonézt, kefirt, mustárt, cukrot, és összekeverjük.

3.A 2 tojásfehérjét kis kockákra vágjuk, a lilahagymát először kettévágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A brokkolit leszűrjük.

4.A mártásba először a tojásfehérjét meg a lilahagymát keverjük bele, majd óvatosan beleforgatjuk a brokkolit.

5.1 tojást gerezdekre vágunk, és a tetejére tesszük díszítésnek.

 

 

 

Őzgerinces franciasaláta

Hozzávalók / 6 adag

20 dkg mirelit zöldborsó

20 dkg sárgarépa

35 dkg krumpli

10 dkg alma

citromlé

só, bors

6 ek majonéz

3 ek tejföl

2,5 dl zöldségleves (a zöldségek főzőleve)

20 g zselatin (nem tortazselé!)

5 tojás

Ekészítés:

1.A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.

2.Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

3.Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és meglocsoljuk egy citrom levével.

4.A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.

5.A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük. A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

6.2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

7.Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

8.A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

9.A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat. Befedjük a saláta másik felével, és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.

10.A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta.

11.Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

12.Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.

 

 

Almás-majonézes kínai kel saláta

Hozzávalók / 4 adag

A salátához:

0.5 kg kínai kel

2 nagy db alma (savanykás, lehetőleg pirosas héjú)

1 közepes fej lilahagyma

20 dkg tejföl (20%-os)

4 ek majonéz

1 ek mustár

0.5 ek citromlé

0.5 ek cukor

só ízlés szerint

négyszínű bors ízlés szerint

A díszítéshez:

4 db főtt tojás (cikkekre vágva)

Elkészítés:

1.A tejfölt a majonézzel, mustárral, citromlével, cukorral, sóval és borssal egy tálban alaposan összekeverjük.

2.A kínai kelt és a lilahagymát megtisztítjuk, az almákat megmossuk.

3.A kínai kelt leveleire szedjük, míg el nem jutunk a zsengébb közepéig. A leveleket hosszában félbe vágjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. (Ha túl erős ízre is és állagra is a levél középső erezett része, nyugodtan vágjunk ki belőle; bár ennyivel kevesebb lesz a salátánk.:) A középső részt "felkarikázzuk".

4.Az almát négy részre vágjuk, megfosztjuk magházától, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.

5.A hagymát szintén négy részre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

6.A zöldségeket és az almát egy tálba tesszük, ráöntjük a majonézes mártást, alaposan összekeverjük, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

7.Tálalás előtt cikkekre vágott kemény tojással díszítjük.

 

 

 

Madársaláta

Hozzávalók / 4 adag

200 g madársaláta

20 dkg mozzarella

15 dkg koktélparadicsom

2 ek ecet (vagy citromlé)

0.25 tk só

0.25 teáskanál cukor

2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

1.A madársalátát megmossuk majd salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük. A száraz madarsaláta leveleket elosztjuk a salátástányérokra.

2.A koktélparadicsomokat megmossuk, szárítjuk, majd a salátára helyezzük. A mozzarellagolyóról a levet papírtörlőn leitatjuk, majd elosztjuk a salátára.

3.Az ecetet elkeverjük a sóval, cukorral. A végén pedig hozzáadjuk az olajat és krémesre keverjük.

4.Tálalás előtt a dresszinget a salátára permetezzük.

 

 

Rukkolás lencsesaláta fetasajttal

Hozzávalók / 2 adag

100 g rukkola

100 g lencse

75 g feta sajt

1 l víz

4 db babérlevél

4 szál petrezselyem

1 kis db vöröshagyma

3 ek napraforgó olaj

4 ek olívaolaj

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítés:

1.A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk.

2.A hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a rukkolát megmossuk, majd lecsepegtetjük.

3.Elkészítjük a lencsét. Ehhez a hagymát üvegesre páruljuk az olajon, majd hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Beletesszük a babérleveleket, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ez kb. 20-30 perc.

4.Amíg a lencse fő, egy tálban összeforgatjuk a ruccolát olívaolajjal. Fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet, hogy a fenti mennyiség sok lesz.

5.Amikor a lencse megfőtt, lecsöpögtetjük és összkeverjük a salátával.

6.Végül rámorzsoljuk a fetasajtot.

 

 

Dán burgonyasaláta

Hozzávalók / 4 adag

80 dkg burgonya

4 dl kaukázusi kefir

1 ek porcukor

1 ek mustár

őrölt fekete bors

3 szál újhagyma

Díszítéshez:

olívabogyó

1 db sárgarépa

petrezselyemzöld

pár szem kukorica

1 szelet párizsi

Elkészítés:

1.A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

2.A kefírt elkeverjük a porcukorral, mustárral, sózzuk, borsozzuk.

3.Az újhagymát felkarikázzuk, és az öntethez keverjük.

4.A kihűlt burgonyát is hozzáadjuk, és óvatosan átforgatjuk.

5.Egy tálba tesszük, és a kép alapján vagy ízlés szerint díszítjük.

 

 

 

Bécsi burgonyasaláta

 

Hozzávalók / 4 adag

1 kg burgonya

½ l marhahúsleves

20 dkg lilahagyma

3 ek almaecet

2 ek olívaolaj

1 ek mustár

½ citrom leve

frissen őrölt bors

Elkészítés:

1.A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjastul sós vízben puhára főzzük.

2.Meghámozzuk, melegen vékony szeletekre szeljük, megfelelő nagyságú tálba tesszük.

3.A lilahagymát vékony karikára vágjuk.

4.Az ecetet, olívaolajat, mustárt, citrom levét, borsot, sót (ha szükséges), lilahagymát belekeverjük a megmelegített levesbe.

5.Ráöntjük a burgonyára.

 

 

Márványsajtos paprikasaláta

Hozzávalók / 4 adag

1 közepes db piros kaliforniai paprika

1 db zöld kaliforniai paprika

1 db sárga kaliforniai paprika

1 közepes db vöröshagyma

8 db tojás (kemény, főtt)

4 ek olívaolaj

2 citromból nyert citromlé

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 tk kakukkfű

100 g kéksajt (vagy márványsajt)

Elkészítés:

1.A hagymát apróra szeleteljük, és a paprikákat csíkokra vágjuk. A főtt tojást felkockázzuk, és összekeverjük a hagymával és paprikával.

2.A dresszinghez elkeverjük az olajat a citromlével, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel.

3.Összekeverjük az egészet, és a felkockázott márványsajttal megszórva tálaljuk.

 

 

Lilahagymás paradicsomsaláta

Hozzávalók / 4 adag

6 db paradicsom

4 db lilahagyma

1 csokor petrezselyem

1 ek ecet

1 ek cukor

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (frissen őrölt fekete)

1 ek olívaolaj

Elkészítés:

1.A paradicsomokat megmossuk és cikkekre vágjuk. 3 db lilahagymát felkarikázzuk, 1 db-ot pedig apró kockákra vágjuk.

2.Elkészítjük az öntetet: a cukrot és az ecetet kevés vízzel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.

3.Egy nagy tálba elkezdjük rétegezni a paradicsomokat és a lilahagymát, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegeket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

4.Ha a hozzávalók elfogytak nyakon öntjük a salátát az öntettel. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor csurgassuk rá kevés olívaolajat.

 

 

Padlizsános grillsaláta zöldfűszerekkel

Hozzávalók / 4 adag

A salátához:

8 db paradicsom

4 db koktélparadicsom

3 db paprika

1 db kígyóuborka

2 kis db padlizsán

2 ek olívaolaj

1 szál rozmaring (friss)

2 levél bazsalikom (friss)

Az öntethez:

6 ek olívaolaj

2 ek balzsamecet

1 kk mustár

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 teáskanál cukor

A tetejére:

10 dkg parmezán sajt (reszelve)

Elkészítés:

1.Karikázzuk fel a padlizsánt vékonyra héjával együtt, tegyük egy szűrőbe, helyezzünk rá egy nehezebb edényt, ami lenyomja.

2.Hagyjuk állni fél órát, amíg nagyjából kiengedi a levét.

3.Addig összevágjuk a friss zöldségeket: paradicsomot, paprikát, uborkát és egy mélyebb tálba tesszük.

4.Kevés felforrósított olajon megsütjük a padlizsánkarikákat, ha kicsit kihűl, összeforgatjuk a zöldségekkel.

5.Végül a rozmaringot és a bazsalikom leveleket is bedobjuk a serpenyőbe, és megsütjük.

6.Elkészítjük az öntetet a hozzávalókból, rátesszük a salira.

7.Végül díszítjük koktélparadicsommal és a sült zöldfűszerekkel.

8.Utóbbiból a saláta közé is keverhetünk.

9.Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

10.Tálaláskor parmezán forgácsokat faragunk a tetejére, de egyéb ízletes sajt is megfelelő.

 

 

Tarka reteksaláta

Hozzávalók / 4 adag

2 köteg hónapos retek

2 lilahagyma

350 g virsli

150 g csemege uborka

1-2 ek metélőhagyma

3 ek almaecet

bors

cukor

4 ek olaj

Elkészítés:

1.A retket és a hagymát megpucoljuk, mossuk.

2.A retket, hagymát, virslit és csemegeuborkát vékony szeletekre vágjuk.

3.Az ecetet elkeverjük sóval, borssal és csipet cukorral, majd hozzákeverjük az olajat.

4.A vinegretet a salátára öntjük és jól elkavarjuk. Megszórjuk a metélőhagymával.

 

 

Egyszerű Sárgarépa saláta

Hozzávalók / 2 adag

20 dkg sárgarépa

1 nagy db alma ( savanykás nem grízes!)

1 db citrom

Elkészítés:

1.A meghámozott almát és répát hasonló méretű csíkokra szeljük. (Többnyire a vastagságot az alma határozza meg, ugyanis sokkal törékenyebb a répánál. Ezért én ezzel szoktam kezdeni.)

2.Ráfacsarjuk a citromot.

3.Jól összerázzuk - kevergetéssel összetöredezne.

4.Pár órára betesszük a hűtőbe. S még finomabb lesz, ha egy teljes éjszakát kap. Ekkor igazán érezni már a falatoknál a citrom zamatát.

 

 

Ecetes uborkasaláta

Hozzávalók / 3 adag

3-4 db uborka

1 db paprika

1 fej lilahagyma

ecet (10%)

cukor

fűszerpaprika

Elkészítés:

1.Az uborkát legyaluljuk. Megsózzuk. A paprikát és hagymát is hozzászeleteljük.

2.Elkészítjük az ecetes levet. Kb. 3-4 dl lé szükséges ennyi uborkához. Ízlés szerinti cukrot, sót és ecetet összekeverünk, felengedjük vízzel.

3.A zöldségekre öntjük, fűszer pirospaprikával meghintjük.

 

 

Izraeli saláta

Hozzávalók / 2 adag

Zöldségek:

5 közepes db paradicsom (érett, kemény darabok legyenek, a lucullus például nagyon jó)

3 db újhagyma (a zöldje is kell)

20 dkg apró uborka (3 közepes/nagy darab)

2 db retek

1 csokor petrezselyem

só ízlés szerint

Öntet:

5 ek napraforgó olaj

2 ek citromlé

3 csipet bors

Ekészítés:

1.A zöldségeket megmossuk. A paradicsomokat és az uborkákat felvágjuk, kimagozzuk (különben elázik a salátánk), majd a hagymával és a retekkel együtt apró kockákra vágjuk. Minél kisebbre, annál jobb.

2.A zöldségeket egy tálban összekeverjük, enyhén megsózzuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet is.

3.Az öntet hozzávalóit egyszerűen összekeverjük egy kis pohárban (olaj, citromlé, bors), majd ráöntjük a zöldségekre, és összeforgatjuk az egészet.

4.Letakarjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára vagy éjszakára (még jobb), amíg az ízek teljesen összeérnek.

 

 

Hárommagos vitaminsaláta

Hozzávalók / 1 adag

8 nagyobb jégsaláta levél

1 kisebb sárgarépa

2 ek kukorica

2 szelet piros kaliforniai paprika

2 dkg trappista sajt

1 tk tökmag

1 kk lenmag

1 kk szezámmag

Öntethez:

1 dl tejföl

1 csipet só

1 csipet bors

1 csipet lenmag

Elkészítés:

1.Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a répát meghámozzuk.

2.A salátát egy tálba tépkedjük.

3.Rászórjuk a leöblített és lecsöpögtetett kukoricát.

4.A répát vékonyra karikázzuk. A kaliforniai paprikát és a sajtot apróra kockázzuk.

5.A zöldségeket és a sajtot szépen a salátára pakolgatjuk.

6.Megszórjuk a magokkal.

7.Az öntethez a tejfölbe szórjuk a fűszereket, és alaposan összekeverjük, majd a salátára csorgatjuk.

 

 

 

Zelleres-majonézes tojássaláta

 

Hozzávalók / 4 adag

A salátához:

8 db tojás

1 közepes db zeller

5 db újhagyma

2 db tojássárgája

2 dl napraforgó olaj

2 dl tejföl

1 ek porcukor

1 ek mustár

1 citromból nyert citromlé

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (frissen őrölt)

0.5 teáskanál cayenne bors

5 db szardella (kisebb olajos (elmaradhat))

A tálaláshoz:

6 db salátalevél

2 db paradicsom

Elkészítés:

1.8 tojást keményre főzünk, felkarikázzuk. 6 karikát a tálaláshoz félreteszünk.

2.A zellert a nagyfokú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, fél órán át pihentetjük.

3.Az újhagymát karikára vágjuk, egy marékkal a zöld részből a tálaláshoz félreteszünk.

4.A tojássárgából és olajból a szokásos módon majonézt keverünk.

5.Hozzáadjuk a villával összetört szardellát, cukrot, sót, a borsokat, mustárt, citromlevet, tejfölt, jól összekeverjük. (Tartár mártás) Vigyázat: nem sózunk, mert a szardella is sós és a zellert már megsóztuk.

6.A zellerhez adjuk a karikára vágott tojást, az újhagymát.

7.Ráöntjük a tartárt, összekeverjük. Kóstolunk.

8.A tálaló tálat salátalevelekkel borítjuk, ráhalmozzuk a tojásssalátát, főtt tojás és paradicsom szeletekkel dekoráljuk, rászórjuk a zöld újhagymaszárat.

 

 

Virsli saláta

Hozzávalók / 4 adag

280 g virsli

2 közepes fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem (apróra vágva)

2 ek fehérborecet

1 kk só

1 ek cukor

1 ek olívaolaj

1 csipet bors (frissen őrölt)

1 dl víz

Elkészítés:

1.A virslit megfőzzük, és hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk.

2.A hagymát vékony karikákra vágjuk, majd kicsit besózzuk. Összekeverjük a virslivel egy nagy tálban.

3.Az ecetet, az olajat, a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot összekeverjük, felhigitjuk kb 1 dl vízzel és a tálba öntjük.

4.Tetejére szórjuk a felaprított petrezselymet. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

Babsaláta ropogósan

Hozzávalók / 1 adag

fél doboz vörösbab konzerv

1/4 pritaminpaprika

1 db vajretek

pár levél jégsaláta

pár levél medvehagyma

ketchup

Elkészítés:

1.Ízlésünk szerint aprítjuk a zöldségeket, majd ráöntjük a babkonzervet, és egy keveset a levéből.

2.1-2 ek ketchupot adunk hozzá, és összekeverjük.

 

 

Eredeti Görög Saláta

Hozzávalók / 6 adag

4 db paradicsom

1 db kígyóuborka

4 kis fej lilahagyma

2 nagy marék olívabogyó

125 g feta sajt

Öntet:

4 ek olívaolaj

1,5 tk citromlé

1 púpos tk bazsalikom

Elkészítés:

1.Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot.

2.Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

3.A paradicsomot, uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha szükséges, és a többi zöldséghez keverjük.

4.Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzáadjuk.

5.Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan, a kezünkkel keverjük meg, nehogy összetörjön.

6.Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk.

7.Díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel.

 

 

Olasz tésztasaláta

Hozzávalók / 4 adag

45 dkg tészta (teljes kiörlésű)

2 közepes db lilahagyma

4 nagy db paradicsom

2 ek olívaolaj

oregánó ízlés szerint (friss)

1 ek citromlé

só ízlés szerint

10 db olajbogyó

Elkészítés:

1.A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük.

2.A zöldségeket feldaraboljuk, hozzákeverjük a tésztához.

3.Ha több olívabogyót teszünk bele, akkor pluszba ne tegyünk a salátába sok tengeri sót.

4.Kevés citromlével locsoljuk meg a salátánkat, az olívaolajat ne sajnáljuk, attól lesz finom!

5.Végül apróra vágott oregánóval szórjuk meg.

 

 

Nyári tésztasaláta

Hozzávalók / 4 adag

400 g farfalle tészta

300 g brokkoli

150 g zöldborsó

200 g koktélparadicsom

1 konzerv kukorica

150 g mozzarellagolyó

Öntet:

kis pohár tejföl

bors

1 csokor snidling vagy kapor

kevés citromlé

Elkészítés:

1.A farfalle tésztát lobogó sós vízben készre főzzük.

2.A rózsákra szedett brokkolit és a borsót forrásban lévő sós vízben kb. 2 percig főzzük.

3.Az öntethez összekeverjük a tejfölt a snidlinggel vagy kaporral és a fűszerekkel.

4.A paradicsomokat félbevágjuk, a kukoricát, a megfőzött zöldségeket és a mozzarellát lecsepegtetjük.

5.A leszűrt, kicsit kihűlt tésztát összekeverjük az előkészített zöldségekkel és a mozzarellával, és az öntettel tálaljuk.

 

 

Kevert saláta csirkemellel és sajtokkal

Hozzávalók / 4 adag

A salátához:

20 dkg csirkemell filé (felkockázva)

1 teáskanál méz

cayenne bors ízlés szerint

1 ek napraforgó olaj

1 db római saláta (nagy)

2 nagy db sárgarépa (ducibb)

1 db pritaminpaprika (piros)

10 dkg feta sajt

10 dkg mozzarella (mini)

10 dkg trappista sajt (kockák)

Az öntethez:

150 g joghurt (natúr)

10 g mexikói alappor ( kikeverve a joghurtal)

Elkészítés:

1.A csirkemellet felkockázzuk, befűszerezzük (én cayenne borsba és mézbe forgattam), kevés olajon megsütjük és félretesszük hűlni.

2.Közben a megmosott salátát csíkokra vágjuk, a mosott-tisztított sárgarépából a hámozóval szintén helyes csíkokat-kanyarulatokat készítünk,a pritaminpaprikát és a sajtokat felkockázzuk. (Ha mini-mozzarellából készítjük, azokat egészben hagyjuk.)

3.Az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük.

4.Tálaláskor a natúr joghurtba belekeverünk 2-3 kiskanál mexikói pácot (kóstolás!) és a salátára öntjük.

 

 

 

 

0.034 mp