Oldalak
Kereső
Belépés

                                                                             ízvarázs

 

                                 RÉGI ÉS ÚJ ÍZEK

 

 

 

HA SZERETI A RÉGI KOROK ÍZEIT, ITT MEGTALÁLJA AMELYEK JÓL MEGFÉRNEK A MODERN ÍZVILÁGGAL

 

"NAGYMAMA RECEPTEK" AMIT NAGYANYÁINK KÉSZÍTETTEK

GÖRÖG ÉTELEK, SÜTEMÉNYEK,

MEDITERRÁN ÍZEK, könnyű desszertek

 

 

Krumplis egytál ételek, egyszerű muffinok, könnyen elkészíthető sütemények, zöldség, és gyülömölcs saláták

 

 

Fedezze fel a különböző kultúrák ízvilágát, Európa ízeit

 

RÉGI MAGYAR NÉPI ÉTELEK

 

Az oldal folyamatosan bővülni fog: saláták, egytál ételek, grill ételek, könnyű vacsorák

Dr. Oetker Receptjei

 

Karácsonyi Különleges Finomságok

Újévi ételek sütemények

Karácsonyi bejgli, mézes zserbó, isler, és hókifli receptek

 

Házi készítésű szaloncukor receptek

Grill Ételek

 

Szabad Tűzi Ételek Cserős Iréntől

Rakottas Receptek Járay Maritól

Diabetikus Sütemények

 

 

 

 

 

Különleges Kuglófok

Különleges Kuglófok

 

 

Császárkuglóf

Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű kuglófformához:

A Tésztához:

35 dkg liszt + egy kevés a forma szórásához

15 dkg puha vaj + egy kevés a forma kenéséhez

6 db közepes méretű tojás sárgája

2 db közepes méretű tojásfehérje

3 dkg friss élesztő

2,5 dl langyos tej

10 dkg porcukor

1 csipet só

1 evőkanál hámozott, szeletelt mandula

A tálaláshoz:

vaníliával kevert porcukor

Elkészítés:

1 dl langyos tejbe 1 mokkáskanál cukrot keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyen nagyjából 10 perc alatt felfuttatjuk. Közben a puha vajat előbb a maradék cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a tojások sárgáit, aztán hozzáadjuk a csipet sót, végül kanalanként a lisztet. Ezt követően jöhet a felfuttatott élesztő. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától – elektromos dagasztókarral ellátott háztartási mixerrel ez nagyjából 10 percet vesz igénybe.

A 2 tojásfehérjét egy másik edényben kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tésztába.

A kuglófformát előbb vajjal vékonyan kikenjük, majd liszttel enyhén megszórjuk, végül a mandulaszeletekkel béleljük. A tésztát egyenletesen elosztjuk benne, tiszta konyharuhával lefedjük. Szobahőmérsékleten 40-45 percet kelesztjük.

170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt átsült-e!

Ha kész, azonnal kifordítjuk a formából, vaníliával kevert porcukorral alaposan megszórjuk, de csak teljesen kihűtve tálaljuk.

 

 

Márványkuglóf – ahogy Bécsben készítik

Hozzávalók egy 20-22 cm átmérőjű kuglófformához:

A Tésztához:

30 dkg süteményliszt

3 db közepes méretű tojás szétválasztva

10 dkg puha vaj + egy kevés a formához

15 dkg porcukor

1,25 dl szobahőmérsékletű teljes tej (3,5 %-os zsírtartalmú)

1 csomag sütőpor

1 csipet só

1 evőkanál jó minőségű, cukrozatlan kakaópor

1 db kezeletlen citrom reszelt héja

Elkészítés:

 A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

1.A lisztből 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A puha vajat a maradék cukorral előbb habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit és a finomra reszelt citromhéjat. A fehérjehabot a vajas krémhez keverjük, majd kanalanként, óvatosan beledolgozzuk a lisztes keveréket.

2.A tésztát megfelezzük.

A kuglófformát kivajazzuk, a félretett liszttel meghintjük. A tészta felét belesimítjuk.

A kakaóport a tészta másik feléhez keverjük. A kakaós tésztát rásimítjuk a formában lévő tésztára, majd egy villa segítségével spirálokat rajzolunk bele. Ettől nyeri el jellegzetes márványmintázatát. A tésztát nagyjából 1 órán át sütjük.

Ha tökéletes eredményt szeretnénk, a bécsi háziasszonyok tanácsát is érdemes megfogadni a sütésre vonatkozóan. A sütő ajtaját résnyire támasszuk ki a sütés kezdetén egy fakanállal. Nagyjából 15 perc elteltével a kuglóf szépen emelkedni kezd. Ekkor vegyük ki a fakanalat, és a sütési idő végéig ne nyissuk ki a sütő ajtaját! A végén a biztonság kedvéért tűpróbával ellenőrizzük, hogy tökéletesen átsült-e.

A kész kuglófot rácsra borítjuk, azonnal meghintjük porcukorral, és hűlni hagyjuk. Hidegen szeleteljük.

A kuglóf persze készülhet ennél nagyobb formában is, a közel 30 cm átmérőjű sütőformákhoz a hozzávalók duplája szükségeltetik.

Ha pedig kis, 10 cm átmérőjű kuglófformáink vannak, szintén érdemes nagyobb mennyiséggel dolgozni, hogy mindegyikbe jusson.

 

 

Bécsi kuglóf

Hozzávalók:

A Tésztához:

7 evőkanál olaj

3 dkg kakaópor

5 tojás

15 + 7 dkg kristálycukor

1 csipet só

25 dkg finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

25 dkg margarin

1 csomag vaníliás cukor

1/2 fél citrom héja

zsemlemorzsa

Elkészítés:

A formát kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük.

 Elkeverjük az olajban a kakaót. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval, majd a 15 dkg apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. A margarint habosra keverjük a 7 dkg kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és egyenként a tojások sárgájával. Egy tálba tesszük a lisztet és a sütőport. A felvert habot óvatosan a vajas krémhez keverjük, majd több részletben a lisztet, végül a kakaós olajat.

 Az előkészített formába töltjük, és 180 fokon kb. 1 órát sütjük.

 

 

Almás-marcipános kuglóf

Hozzávalók:

A Tésztához:

4 egész tojás

10 dkg cukor

fél dl olaj

fél dl víz

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

30 dkg reszelt alma

15 dkg marcipán

1 kiskanál fahéj

késhegynyi őrölt szegfűszeg

1 kiskanál citromhéj

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, az olajat és a vizet, elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citromhéjat, végül az almát és az aprora vágott marcipánt. Kikent formába öntjük, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Porcukorral meghintve vagy cukormázzal megkenve tálaljuk.

 

 

Bécsi mákos-marcipános kuglóf

Hozzávalók:

kb. 18 szelethez:

A tésztához:

50 dkg liszt

4 dkg cukor

5 dkg friss élesztő

1/8 l tej

20 dkg vaj

3 tojás

A töltelékhez:

3,75 dl tej

20 dkg marcipán

15 dkg darált mák

5 dkg cukor

2 tojássárgája

25 dkg porcukor

7 evőkanál citromlé

3 dkg darált pisztácia

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, egy csipet sóval, és ráöntjük a langyos tej felét. Letakarjuk, és 20 percig pihentetjük. Közben a maradék tejben felolvasztjuk a vajat.

 2. A tojásokat és a vajas tejet a liszthez öntjük, és a kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen további 30 percig kelesztjük, amíg a kétszeresére dagad.

 3. A töltelékhez a tejet felforrósítjuk, belemorzsoljuk a marcipánt, és hagyjuk feloldódni. Beleszórjuk a mákot, a cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgájákat. Hagyjuk kihűlni.

 4. A tésztát kb. 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, rásimítjuk a mákos tölteléket és feltekerjük. Kivajazunk egy kb. 1,8 l űrtartalmú kuglófformát, beletesszük a tésztát, kissé lenyomkodjuk. Letakarva, meleg helyen még 30 percig kelesztjük.

 5. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kuglófot kb. 30 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Ezután tálra borítjuk, a porcukrot elkeverjük a citromlével, és a kuglófra kenjük. Megszórjuk pisztáciával, és hagyjuk megszáradni.

 

 

Dán kuglóf

Hozzávalók:

5 db tojás

30 dkg liszt

30 dkg porcukor

2-3 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1,5 dl víz

1 és 1/4 dl Vénusz olaj olaj

reszelt citromhéj

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd apránként hozzádolgozzuk a vizet, olajat és a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt is óvatosan a masszába dolgozzuk, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat is. Kivajazott, lisztezett formában tűpróbáig sütjük.

 

 

Fekete-erdő kuglóf

Hozzávalók:

1 üveg meggybefőtt

25 dkg \"Vénusz sütőmargarin

20 dkg kristálycukor

csipetnyi só

2 csomag vaníliás cukor

5 tojás

1,25 dl tejföl

42,5 dkg liszt

1 csomag sütőpor

2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A margarint a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. A fele tésztába kakaóport keverünk, és belevegyítjük a meggy felét. A többit a világos tésztába keverjük.

 Margarinnal kikent, morzsával megszórt kuglófformába töltjük, és villával márványosra keverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 50 percig sütjük. 5 percig a formában hűlni hagyjuk.

 

 

Flamingó kuglóf

Hozzávalók:

60 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 kávéskanál cukor

4 dl tej

4 evőkanál Vénusz olaj olaj

1 evőkanál kakaópor

1 csomag puncs ízű pudingpor

25 szem szacharin

A kuglóf lekenéséhez:

pici langyos tej

A tetejére:

csoki máz

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. Az édesítőszert 1 dl langyos tejben feloldjuk.

 A lisztet egy tálba tesszük, beleadagoljuk az olajat, a feloldott édesítőszeres tejet, a megkelt élesztőt, és sima tésztává dagasztjuk. 3 részre osztjuk.

 Egy tészta marad saját állagában, a másikba beleadagoljuk a fél dl tejben feloldott puncsos pudingport, a másikba a kakaós tejet. A tésztákat fél órát letakarva kelesztjük.

 A cipókat kb. 40 cm hosszúra kisodorjuk és összefonjuk. Kivajazott kuglófformába fektetjük.

 A tésztát a formában újra kelesztjük és tűpróbáig sütjük. Végül csoki mázzal bevonjuk.

 

 

Erdélyi kuglóf

Hozzávalók:

55 dkg ABO MILL Speciális kelt tészta liszt

6 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

csipet só

20 dkg margarin

4 tojás

4 dkg élesztő

1,4 dl tej

10 dkg összetördelt csokoládé

ízlés szerint mazsola

Elkészítés:

Az élesztőt 2 dkg cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, közben megolvasztjuk a margarint. Az olvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt és a tojásokat összekeverjük, hozzászitáljuk az ABO MILL kelt tészta lisztet, a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót. Jól kidolgozzuk. Ha készen vagyunk vele, hozzádagasztjuk még az apró darabokra tördelt csokit, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután óvatosan átdolgozzuk egy kicsit, és kikent, kilisztezett kuglófformába helyezzük, ahol még 20 percig pihentetjük, majd 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor letakarjuk egy alufólia darabbal. Ha kisült, néhány percnyi pihentetés után tálcára borítjuk, és vaníliás porcukorral meghintjük.

 

Sacher kuglóf

Hozzávalók:

1 kis pohár tejföl (a tejfölös poharat használjuk mércének)

1 pohár liszt

1 pohár cukor

1/2 pohár Vénusz olaj olaj

1 pohár instant kakaópor

1 pohár darált dió

1 csomag sütőpor

kevés rum

2 db tojás

Valamint:

baracklekvár

csokoládé

Elkészítés:

A hozzávalókat konyhagéppel vagy mixerrel jól összekeverjük, majd a masszát egy mikrós (szilikonos) kuglófformába öntjük. A legnagyobb fokozaton 10 perc alatt megsütjük. Feljön nagyra, könnyű tésztát kapunk.

 

 

Vaníliás kuglóf

Hozzávalók:

40 dkg liszt

kb. 8 dkg vaj

kb. 8 dkg. cukor

3 tojás

2 1/2 dl tej

5 dkg élesztő

mazsola

1 vaníliás cukor

csipet só

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a 2 1/2 dl tejben. Az átszitált lisztbe beleütjük a 3 tojás sárgáját. A vajat, cukrot és a felfuttatott élesztőt hozzákeverjük robotgéppel. Amikor a masszát simára kevertük, a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk, és óvatosan összekeverjük. Beleöntjük a zsírral kikent, lisztezett kuglófformába, közben szórjuk bele a mazsolát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

 

Túrós-mézes kuglóf

Hozzávalók:

25 dkg \"Vénusz sütőmargarin

25 dkg liszt

15 dkg cukor

25 dkg túró

1 csomag sütőpor

1 evőkanál méz

1 teáskanál mézes fűszerkeverék

2 tojás

csipetnyi só

Elkészítés:

A margarint habosra keverem a cukorral, beleteszem a 2 tojást, a mézet, a fűszert és a csipet sót, és jól összedolgozom. Hozzáadom a sütőporos lisztet, legvégén a villával széttört túrót. Vajazott formába teszem, és közepes lángon addig sütöm, amíg átsül (tűpróbával ellenőrzöm).

 

Rothschild kuglóf citromos mázzal

Hozzávalók:

A forma kikenéséhez

finomliszt

Rama

A Tésztához

8 dkg étcsokoládé

5 dkg mazsola

5 dkg török mogyoró

5 dkg dió

10 dkg puha magozott aszalt szilva

30 dkg finomliszt

1 mokkáskanál Sütőpor

5 darab tojás

2 csomag vanillincukor

28 dkg kristálycukor

30 dkg Rama

A citromos mázhoz

20 dkg porcukor

0,5 dl frissen facsart citromlé

Elkészítés:

1.A puha, szoba-meleg Ramát a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Az aszalt szilvát négybe vágjuk, a török mogyoróval, a félbetördelt diógerezdekkel, a mazsolával, és a kis kockákra darabolt csokoládéval együtt a tésztába keverjük.

2.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Egyharmadát a kuglóf masszájához adjuk, jól összekeverjük, a többi tojáshabot pedig már óvatosan forgatjuk bele.

3.Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 1 óra 10 percen át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük: ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor jó.

4.Amikor a kuglóf kihűlt, citromos mázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével, habverővel addig keverjük, míg sűrűn folyós nem lesz. Egy kisebb tepsire rácsot fektetünk, s erre átrakjuk a kuglófot.

5.A citromos mázat rácsurgatjuk. Ami lefolyik róla, az a tepsiben összegyűlik, így újra a kuglófra locsolhatjuk. Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

 

 

Cseh kuglóf

Hozzávalók

12,5 dkg Rama

14 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

2 tojás

1 citrom reszelt héja

30 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

2 dl+2 evőkanál tej

1 csapott evőkanál keserű kakaópor

A forma kikenéséhez

2 dkg Rama

1-2 evőkanál zsemlemorzsa

A tetejére

porcukor

Elkészítés:

A Ramát éppen csak felolvasztjuk, ne legyen meleg. A porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját hozzáadjuk, majd 1-2 perc alatt jól kikeverjük. A jól megmosott és szárazra törölt citrom héját belereszeljük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk és 2 deci tejet ráöntünk, majd jól kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az előzőekbe forgatjuk, majd elfelezzük. A kakaóport 2 evőkanál tejben simára keverjük és az egyik masszához adjuk. A kétszínű tésztát 2-3 mozdulattal egymásba forgatjuk, de véletlenül se keverjük össze teljesen, mert csak így lesz szép, amikor szeleteljük. Egy kuglófformát Ramával kikenünk, zsemlemorzsával behintünk és a tésztát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 percig sütjük. 10-15 percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan egy rácsra borítjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt porcukorral behintjük, majd cikkekre vágjuk. Langyosan is nagyon finom.

 

Deák kuglóf

Hozzávalók

2 dl tej

3 dkg élesztő

kb. 30 dkg rétesliszt

12 dkg Rama

6 dkg porcukor

2 csomag. van. cukor

4 dkg reszelt étcsokoládé

4 tojássárgája

6 dkg mazsola

A forma kikenéséhez

Rama

liszt

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. 1 evőkanálnyi lisztet is belekeverünk, és meleg helyen kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. Ezután a többi liszttel, az olvasztott, de nem meleg Ramával, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt csokoládéval, a tojássárgájával és a mazsolával összekeverjük. A masszát egy Ramával kikent, liszttel behintett kuglófformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig sütjük. Ha közben túlságosan pirulna, alufóliával lefedjük. Akkor kész, ha a beleszúrt tűre nem ragad rá a tészta. A formából rácsra borítjuk, így hagyjuk hűlni. Tálaláskor porcukrot szitálunk a tetejére.

 

Mákos kuglóf

Hozzávalók

Tésztához

4 dkg élesztő

2,5 dl tej

10 dkg porcukor

3 db tojássárgája

12 dkg Rama

1 csomag. vaníliás cukor

1 db citrom

csipetnyi só

25 dkg rétesliszt

25 dkg finomliszt

Töltelékhez

1/2 citrom reszelt héja

késhegynyi őrölt fahéj

1 kupica rum

15 dkg darált mák

2 dl tej

1 evőkanál cukor

5 dkg mazsola

Elkészítés:

Egy evőkanál cukorral ízesített fél deci tejben megfuttatjuk az élesztőt. A tojássárgájákat a Ramával, a maradék cukorral alaposan kikeverjük, és apránként beleöntjük a langyos tejet. A megkelesztett élesztővel meg a kétféle liszttel összedolgozzuk, és a citrom reszelt héjával meg a levével, csipetnyi sóval bedagasztjuk. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: a cukorral felforralt tejbe keverjük a darált mákot, mazsolát és a rummal, reszelt citromhéjjal, meg a fahéjjal ízesítjük. A tésztalapra kenjük és összegöngyölve egy Ramával kikent kuglófformába fektetjük, hogy éppen összeérjen. Még 15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőbe tolva először erős, majd mérsékelt lánggal megsütjük. Deszkára borítjuk, meghintjük porcukorral, vagy leöntjük csoki mázzal.

 

Német kuglóf

Hozzávalók

4 egész tojás

40 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

25 dkg Rama

3 dl tej

0,5 kg liszt

1 csomag sütőpor

1 citrom leve és héja

Elkészítés:

A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, az olvasztott, de nem meleg Ramát, és végül a citrom levét és héját. Amikor mindezt összekevertük, akkor Ramával kikent formába öntjük és 60 percig, vagy tűpróbáig sütjük 160°C-on.

 

Hagyományos Osztrák kuglóf

Hozzávalók:

24 dkg Rama

12 dkg porcukor

1 db citrom reszelt héja

1 csomag. vaníliás cukor

5 g só

10 db tojás

12 dkg cukor

28 dkg liszt

1 g sütőpor

10 dkg mazsola

5 cl rum

25 dkg étcsokoládé

10 dkg sárgabaracklekvár

5 cl olaj

Elkészítés:

Tészta recept: a mazsolát megmossuk és rummal meglocsoljuk. A Ramát a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, a tojásfehérjéket 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A habot a sárgás masszához keverjük és a sütőporos lisztet is hozzáadjuk, majd a mazsolát és a 10 dkg darabolt csokoládét is belekeverjük. A kuglófformát kikenjük Ramával és liszttel beszórjuk, a tésztát beletöltjük, elsimítjuk a tetejét. A sütőt 160 C-ra előmelegítjük és kb. 70 percig sütjük. Ha megsült kivesszük a sütőből és a formában langyosra hűtjük, majd deszkára borítva kivesszük a formából, konyharuhával letakarva teljesen kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a csokoládés mázat. Máz receptje: 15 dkg jó minőségű ét csokoládét gőz fölött felolvasztunk kb 5 cl olajjal. A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk és lekenjük vele a kuglófot, majd az olvasztott csokoládéval bevonjuk a tésztát.

 

 

 

 

0.044 mp