Oldalak
Kereső
Belépés

                                                                             ízvarázs

 

                                 RÉGI ÉS ÚJ ÍZEK

 

 

 

HA SZERETI A RÉGI KOROK ÍZEIT, ITT MEGTALÁLJA AMELYEK JÓL MEGFÉRNEK A MODERN ÍZVILÁGGAL

 

"NAGYMAMA RECEPTEK" AMIT NAGYANYÁINK KÉSZÍTETTEK

GÖRÖG ÉTELEK, SÜTEMÉNYEK,

MEDITERRÁN ÍZEK, könnyű desszertek

 

 

Krumplis egytál ételek, egyszerű muffinok, könnyen elkészíthető sütemények, zöldség, és gyülömölcs saláták

 

 

Fedezze fel a különböző kultúrák ízvilágát, Európa ízeit

 

RÉGI MAGYAR NÉPI ÉTELEK

 

Az oldal folyamatosan bővülni fog: saláták, egytál ételek, grill ételek, könnyű vacsorák

Dr. Oetker Receptjei

 

Karácsonyi Különleges Finomságok

Újévi ételek sütemények

Karácsonyi bejgli, mézes zserbó, isler, és hókifli receptek

 

Házi készítésű szaloncukor receptek

Grill Ételek

 

Szabad Tűzi Ételek Cserős Iréntől

Rakottas Receptek Járay Maritól

Diabetikus Sütemények

 

 

 

 

 

Különleges Desszertek

Különleges Desszertek

 

Havasi gyopár sütemény

Hozzávalók:

26×36 cm-es tepsihez:

A barna tésztához:

15 dkg liszt

5 dkg vaj, vagy Rama

7 dkg cukor

1 evőkanál tejföl

1 evőkanál kakaópor

1 mokkáskanál sütőpor

A fehér tésztához:

50 dkg liszt

20 dkg vaj, vagy Rama

25 dkg porcukor

1 db tojás

1/2 csomag sütőpor

3-4 evőkanál tejföl

A krémhez:

6 dl tej

2 csomag vanília ízű pudingpor

20 dkg porcukor

25 dkg vaj, vagy Rama

2 csomag vaníliás cukor

A lapok lekenéséhez:

1/2 üveg házi baracklekvár

25 dkg vágott dió

A tetejére:

2 db tojásfehérje

20 dkg porcukor

10 dkg étcsokoládé

5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.

 A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A másik 2 cipónál is így járunk el.

 A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat és a cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel habosra keverjük.

 A kihűlt tésztalapokat betöltjük a krémmel. A tetejére a csokoládékat felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk. A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint,a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládéforgáccsal megszórjuk.

 

 

Meggyes-krémes kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

3 evőkanál kakaópor

2 teáskanál szódabikarbóna

30 dkg porcukor

2 evőkanál méz

4 db tojás

3,75 dl tej

3,75 dl olvasztott vaj, vagy Rama

A krémhez:

3 dl tej

20 dkg porcukor

25 dkg vaj, vagy Rama

1 csomag tejszín ízű pudingpor

1 üveg magozott meggybefőtt

A díszítéshez:

meggyszemek

5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A liszteket a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral 10 percig verjük, míg teljesen kihabosodik, majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a mézet (nem melegen!), végül a kakaóporral és szódabikarbónával összekevert lisztet. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, és 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

 A tészta széleit körbevágjuk, kockákra daraboljuk.

 A meggyet lecsepegtetjük, a díszítéshez teszünk félre belőle egész szemeket. A többit össze turmixoljuk vagy apróra vágjuk.

 A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félretesszük.

 A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet és az apróra kockázott tésztát.

 A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal, és bevonjuk az 1/3 rész tejszínes krémmel. A meggyszemeket olvasztott csokiba mártjuk. és a kijelölt kockák közepére tesszük. A maradék csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét.

 

Vakondtúrás torta szilvával

Hozzávalók:

A tésztához:

4 tojás

20 dkg cukor

Fél rúd vanília

Csipet só

20 dkg vaj

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

30 dkg szilva

1 mokkáskanál fahéj

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag tortazselé

3 evőkanál cukor

20 dkg tejszín

6 levél zselatin

3 evőkanál reszelt csokoládé

A díszítéshez:

20 dkg színes marcipán (vagy natúr marcipán és ételfesték)

1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

1.A tésztához a tojásokat a cukorral, a vanília kikapart belsejével és a csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat is, majd a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk, és egy 28 centis tortaformában 180 fokon 30-40 percig, tűpróbáig sütjük.

A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, a cukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral összefőzzük addig, míg elolvad a cukor. A tortazselét a csomagoláson látható utasítás szerint kikeverjük vízzel, és a szilvához adjuk. A megsült tortalapot félbevágjuk, elegyengetjük rajta a zselés szilvát.

2.A tésztára elsőként a szilvaragu kerülA tésztára elsőként a szilvaragu kerül

A másik tortalapot konyha aprítóval morzsává aprítjuk, hozzáadva 1 evőkanál kakaóport.

A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a 3 evőkanál reszelt csokoládét. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat felmelegítjük, hogy felolvadjon, és a tejszínhez keverjük, hagyjuk egy kicsit hűlni, dermedni.

A csokis tejszínt a szilvára halmozzuk kupola alakban.

Végül a darált a kakaós morzsát a tetejére szórjuk.  A marcipánnal ízlés szerint díszítjük.

 

Marcipános linzertorta sárgabaracklekvárral

Hozzávalók:

egy 24 cm átmérőjű, levehető formához:

20 dkg süteményliszt

15 dkg őrölt mandula

15 dkg jó minőségű vaj, vagy Rama

10 dkg porcukor

1 db közepes méretű tojás szétválasztva

10 dkg nyers marcipánmassza

1 evőkanál Kirsch (ez helyettesíthető cseresznye- vagy barackpálinkával)

1 késhegynyi fahéj

1 késhegynyi őrölt gyömbér

1 csipet só

1 üveg házi sárgabaracklekvár (2,5 dl)

1 evőkanál hántolt, szeletelt mandula

A tetejére:

1 púpozott evőkanál vaníliával kevert porcukor

Elkészítés:

A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a cukrot, a sót, a fűszereket, valamint az őrölt mandulát. Alaposan elkeverem.

 A tojást szétválasztom. A fehérjét félreteszem, a sárgáját a Kirsch-sel elkeverem. Nagylyukú reszelőn a száraz anyagokhoz reszelem a vajat, gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd az előkészített tojássárgája segítségével gyorsan tésztává dolgozom. Nagyjából 10 dkg-nyit lecsípek belőle, a többit frissen tartó fóliába csomagoltan 1/2 órára beteszem a frizsiderbe.

 Közben nagylyukú reszelőn lereszelem a marcipánt, a tojásfehérjét kézi habverővel kissé felverem, és a félretett tésztához adom mindkettőt. Összegyúrom. Lágy, ragadós massza lesz az eredmény. Ezt habzsákba töltöm.

 A sütőt (légkeveréses) 165 fokra előmelegítem, a pitefoma aljára sütőpapírt helyezek.

 A frizsiderből elővett tésztát két frissen tartó fólialap között nagyjából 4-5 mm vastag körlappá nyújtom. Kibélelem vele a formát. A túllógó széleket visszahajtogatom, a mutató- és a hüvelykujjam közé csippentve megdíszítem. A tészta alját villával megszurkálom, rákanalazom a lekvárt, majd a habzsákból rácsokat biggyesztek a tortára. Végül megszórom a szeletelt mandulával.

 40-45 perc alatt gyenge tűzön aranyszínűre sütöm. Még melegen meghintem porcukorral, de csak akkor szeletelem, ha teljesen kihűlt!

 

 

Flódni

Hozzávalók:

A Tésztához:

80 dkg liszt

37 dkg margarin

15 dkg porcukor

1,5 dl fehérbor

5 tojássárgája

fél csomag sütőpor

Az almatöltelékhez:

1,2 kg alma

1,5 dl fehérbor

kristálycukor

fahéj

őrölt szegfűszeg

A máktöltelékhez:

30 dkg darált mák

20 dkg kristálycukor

1,5 dl forralt fehérbor

1 narancs reszelt héja

mazsola

reszelt csokoládé

A diótöltelékhez:

30 dkg darált dió

20 dkg kristálycukor

1,5 dl forralt fehérbor

1 citrom reszelt héja

mazsola

A kenéshez, szóráshoz, tetejére:

szilvalekvár

zsemlemorzsa

1 tojás

Elkészítés:

Az almatöltelékhez meghámozzuk az almát, apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a fehérbort, ízlés szerint kristálycukrot, fahéjat, őrölt szegfűszeget, és megpároljuk az almát.

 A máktöltelékhez a darált mákhoz hozzáadjuk a felforralt bort, a cukrot, a narancshéjat, ízlés szerinti mazsolát és reszelt csokoládét.

 A diótöltelékhez a darált dióhoz hozzákeverjük a cukrot, a forralt fehérbort, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mazsolát.

 A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 5 részre osztjuk, és gáztepsinél kisebb méretűre nyújtjuk. A tepsi aljára egy adag kinyújtott tésztát teszünk, és megkenjük szilvalekvárral. Ezután rátesszük a második lapot és a diós tölteléket, erre kerül a harmadik lap és a máktöltelék, majd a negyedik lap, amit megszórunk pici zsemlemorzsával. Ezután az almatölteléket simítjuk rá, végül beborítjuk az ötödik lappal.

 A tetejét megkenjük felvert tojással, és gázsütőben, 140–150 Celsius-fokon 1 óra alatt sütjük.

 

 

Valentin napi mézes szívek

Hozzávalók:

A Tésztához

20 dkg méz

15 dkg porcukor

10 dkg puha Rama

1 db tojás

1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

A töltéshez

40 dkg málnalekvár, vagy dzsem

A bevonáshoz :

15 dkg étbevonó massza

3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

1.A tésztához a mézet gőz felett, vagy mikrohullámú sütőben langyosra melegítjük. A többi hozzávalót egy tálban előkészítjük, majd a mézzel összegyúrjuk.

2.A tésztát folpackba csomagolva minimum 3-4 órán át pihentetjük a hűtőben.

3.Lisztezett gyúrótáblán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kis szíveket szaggatunk belőle. Tepsibe téve előmelegített sütőben 210 °C-on 8-10 percig sütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megéghet.

4.Miután kihűltek, a szíveket összeragasztjuk a lekvárral és félig az olvasztott olajos csokiba mártjuk.

 

 

Meggyes, habos omlós sütemény

Hozzávalók

A Tetejére :

15 dkg porcukor

3 tojásfehérje

A töltelékhez

70 dkg darabos gyümölcsös meggylekvár

A tepsi kikenéséhez

2 dkg Rama

A Tésztához

1 citrom kifacsart leve és reszelt héja

1 csomag sütőpor

45 dkg finomliszt

3 tojássárgája

15 dkg kristálycukor

25 dkg Rama

Elkészítés:

A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt. Könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, aminek jó egynegyedét félretesszük. A többit egyenletesen egy Ramával kikent tepsibe nyomkodjuk és jó vastagon megkenjük a meggylekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beleszórjuk, majd a lekvárra simítjuk. A félretett tésztából kis darabokat szaggatunk, egyenként vékonyra sodorjuk és a habot ezzel becsíkozzuk, vagy berácsozzuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb hőfokon (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-24 percen át sütjük.

 

 

Hámántáska

Hozzávalók

A Töltelékhez

lekvár, vagy máktöltelék

A Tésztához

1,2 dl víz

1 csapott kiskanál só

10 dkg kristálycukor

80 dkg finomliszt

25 dkg Rama

A kenéshez

2 darab tojás

A tepsi kikenéséhez

2 dkg Rama

Elkészítés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a többi tésztához, tésztához való hozzávalóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Letakarva hűtőszekrényben néhány órán át pihentetjük, de legjobb egy egész éjszakát. Ezután lisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Gondolatban három részre osztjuk és egymásra hajtjuk, (ez az ún. szimpla hajtás). Hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük, majd 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk. Kb. 12 centi átmérőjű pohárral, vagy szaggatóval kiszúrjuk. Mindegyik közepébe lekvárt, vagy máktölteléket halmozunk. A töltelék körül felvert tojással kenjük meg a tésztát, majd gondolatban három részre osztva, a töltelék fölött összecsípjük. Ramával kikent tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük és hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Ez azért fontos, hogy a táska jobban megtartsa a formáját, ugyanis ha túl friss a tészta, könnyen kinyílik. Másnap tojással újból lekenjük és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb hőfokon (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.

 

 

Női szeszély

Hozzávalók

A tetejére

10 dkg dióbél

20 dkg sűrű sárgabaracklekvár

20 dkg kristálycukor

5 db tojásfehérje

A Tésztához

30 dkg finomliszt

1 db citrom reszelt héja

5 db tojássárgája

2 evőkanál kristálycukor

2 dl tej

2,5 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő

15 dkg Rama

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a fele cukrot beleszórjuk, letakarva, meleg helyen 20 perc alatt felfuttatjuk. A puha Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A citromhéjjal, az élesztővel, a többi langyos tejjel és a liszttel jól kikeverjük. Ramával kikent, belisztezett kb. 32 x 24 cm-es tepsibe simítjuk (vizes késsel a legkönnyebb) és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt arany barnára sütjük. Ha túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a cukrot is hozzáadjuk. A sült tésztát a kb. fél dl vízzel simára kevert lekvárral megkenjük. A habot rásimítjuk. Durvára vágott dióval meghintjük. A sütőbe visszatoljuk, kb. 10 percig sütjük, majd a lángot elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a süteményt – pontosabban a habot – még 15 percig így szárítjuk. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel 2 x 7 szeletre vágjuk.

 

 

Rózsa szelet

Hozzávalók:

A Tésztához:

45 dkg liszt

25 dkg Rama

15 dkg cukor

1 db tojás

1 csomag. sütőpor

1 citrom leve és reszelt héja

2 dkg kakaópor

Mázhoz :

3 tojássárgája

1 vaníliás cukor

15 dkg cukor

Lapok kenéséhez

baracklekvár

Hintéshez

darált dió

cukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cipót formálunk. Egy cipóba a kakaóport beledolgozzuk, majd kinyújtjuk egyenként. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy lapot az aljára nyújtunk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukrozott dióval, erre rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott darált dióval, végül a 3. lappal befedjük. Villával itt-ott megszurkáljuk és sütjük. A megsült, meleg tészta tetejére a mázat elkészítjük. A máz hozzávalóit jól kikeverjük és a tésztára simítjuk.

 

 

Tangó szelet

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

 30 dkg liszt

 10 dkg porcukor

 2 evőkanál kakaó

 5 dkg Ráma

 1 tojás

 1 csomag sütőpor

 pici tej

Hozzávalók a krémhez:

 1 l tej

 3 csomag vaníliapuding

 25 dkg Ráma

 25 dkg porcukor

Tetejére:

 1 csomag piskóta tallér

 5 dkg étcsokoládé 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle.

A tejet a pudinggal sűrűre főzzük, a Rámát a porcukorral habosra keverjük és a kettőt jól összedolgozzuk. A krémet két részre osztjuk, felét a két lap közé tesszük, felét a második lapra kenjük.

A krémre helyezzük a piskótatallérokat, melyeket a gőz fölött megolvasztott csokoládéval meglocsolunk.

 

 

Boleró szelet

Hozzávalók

A Tészta hozzávalói:

 4 egész tojás

 20 deka cukor

 1 deci tej

 1 deci étolaj

 20 deka liszt

 1 csomag sütőpor

A krém hozzávalói:

 fél liter tejföl

 2 kanál cukor

A tetejére:

 2 csomag mandarinos italpor

 2 csomag vaníliás pudingpor

 6 deci víz

 15 deka porcukor 

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral csipet sóval habosra kikeverem közben lassan hozzáadom az olajat ezzel is még habosítom. Majd hozzáadom a tejet is és a sütőporos lisztet. Sütőpapíros sütőlapra teszem és 180 fokon megsütöm (a tepsi mérete 24X22-es). Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfölt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.

Elkészítem a krémet: a vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral és kis lángon az egészet besűrítjük, majd hozzáadom az italporokat. Az egészet langyosra kihűtöm és a tejfölös tésztára rásimítom. Hűtőbe teszem dermedni, nagyon szépen lehet majd szeletelni.

Bármilyen ízű Boleró italporral elkészíthető, én mandarinosat használtam.

 

 

Fantázia szelet

Hozzávalók:

 2 csomag szögletes vajas keksz

 2 csomag tejszín ízű puding

 6 dl tej

 6 evőkanál kristálycukor

 1/2 csomag étkezési zselatin

 25 dkg mascarpone sajtkrém

 1/2 üveg magozott meggy

 3 dl habtejszín

 5 dkg étcsokoládé

 2 evőkanál olaj 

Elkészítés:

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl (időközönként megkevergetjük).

Amikor meghűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet. Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és krém következik.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabra csurgatjuk.

Néhány órára tegyük hűtőbe!

 

 

Kinder paradiso

Hozzávalók

Tészta:

 4 tojás

 10 deka liszt

 10 deka étkezési keményítő

15 deka cukor

 1 citrom leve és reszelt héja

 csipet só

 10 deka rama margarin

 fél csomag sütőpor

Krém:

 2,5 deci tej

 1 púpozott kanál liszt

 2 deci tejszín

 fél doboz mascarpone

 3 kanál cukor

 2 lap zselatin

 1citrom leve

Tetejére:

 1 tábla ét-csoki

 5 deka margarin

 fél deci olaj 

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral citrommal és a puha margarinnal keverőgép segítségével habosra kikeverem. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verem .A sárga masszához hozzáadom a lisztes sütőport és a keményítőt, és végül a tojások felvert habját. 24x22-es sütőpapíros tepsibe teszem és 170 fokon kb. 35-40 percig sütöm. Amikor kihűlt a tészta kettő lappá vágom.

A krémhez a 2 deci tejet a cukorral felforralom, a maradék tejjel a lisztet simára kikeverem, a forró tejhez adom és besűrítjük , majd kihűtöm. A lapzselatint hideg vízben beáztatom kb 5 percig és a tejes krémhez még melegen belekeverem. A krémet kihűtöm. A tejszínt habbá verem 2-3 deka porcukorral. A mascarponét a kihűlt krémmel elkeverem, a citrom levét hozzáadom és végül a tejszínt is belekeverem. A tészta lapot megtöltöm és ráteszem a másik lapot.

A csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztottam. A tetejét olvasztott csokival bevontam.

 

 

Asztória szelet

Hozzávalók

A Tészta hozzávalói:

 3 tojásos piskóta lap

 csokis lap

 15 deka Rama margarin

 10 deka porcukor

 35 deka liszt

 2 egész tojás

 2 kanál holland kakaópor

 1 teás kanál szódabikarbóna

 2-3 kanál tej

Krém hozzávalói:

 5 deci tej

 1 vanília rúd kikapart közepe

 2 kanál liszt

 1 csomag vaníliás pudingpor

 15 deka Rama margarin

 15 deka porcukor

 sárgabarack lekvár

A tetejére:

 1 tábla csokoládé

 2 kanál olaj 

Elkészítés:

A csokis lap hozzávalóit összegyúrom, jól nyújtható tésztává. Kettő lapot sütök belőle.

A vaníliát a tejbe kikaparom és felforralom majd hozzáadom a pudinggal és lisztel tejben csomómentesre kevert masszát és besűrítem majd kihűtöm. A margarint a porcukorral géppel habosra kikeverem és összekeverem a kihűlt pudinggal. Majd összetöltöm a lapokat.

Alulra egy csokis lap kerül, amit sárgabarack lekvárral megkentem a lekvárra tettem a vaníliás krémet. A piskóta lapot szintén megkentem sárgabarack lekvárral és úgy fordítottam a krémre, hogy a lekváros fele kerüljön rá. Ekkor a piskótalap másik felét is lekvárral megkentem és rátettem a krém másik felét. A csokis lapot szintén lekentem lekvárral és a krémre fordítottam.

A felső lapot bevontam egy tábla ét-csokival, amit gőz felett felolvasztottam.

 

 

Habos áfonyás

Hozzávalók

 Egy nagy tepsihez

 2 csomag csokipudingpor

 ¾ liter tej

 4 evőkanál cukor

 5 darab tojássárgája

 25 dkg porcukor

 1 dl víz

 5 darab tojásfehérje

 25 dkg liszt

 1 csomag sütőpor

 1 dl olaj

 meggy

 áfonyalekvár

 tejszín 

Elkészítés:

A csokoládé-pudingport elkészítjük a tejjel, és a cukorral.

A tojássárgájákat a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. A tojásfehérjéket felverjük, és a sárgájához keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olajat. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

Kanállal a kihűlt csoki pudingot rácsurgatjuk, majd meggyet szórunk rá és kisütjük.

Ha a sütemény kihűlt, megkenjük áfonyalekvárral, a tetejére tejszínhab kerül.

 

 

 

 

 

 

0.07 mp