Oldalak
Kereső
Belépés

                                                                             ízvarázs

 

                                 RÉGI ÉS ÚJ ÍZEK

 

 

 

HA SZERETI A RÉGI KOROK ÍZEIT, ITT MEGTALÁLJA AMELYEK JÓL MEGFÉRNEK A MODERN ÍZVILÁGGAL

 

"NAGYMAMA RECEPTEK" AMIT NAGYANYÁINK KÉSZÍTETTEK

GÖRÖG ÉTELEK, SÜTEMÉNYEK,

MEDITERRÁN ÍZEK, könnyű desszertek

 

 

Krumplis egytál ételek, egyszerű muffinok, könnyen elkészíthető sütemények, zöldség, és gyülömölcs saláták

 

 

Fedezze fel a különböző kultúrák ízvilágát, Európa ízeit

 

RÉGI MAGYAR NÉPI ÉTELEK

 

Az oldal folyamatosan bővülni fog: saláták, egytál ételek, grill ételek, könnyű vacsorák

Dr. Oetker Receptjei

 

Karácsonyi Különleges Finomságok

Újévi ételek sütemények

Karácsonyi bejgli, mézes zserbó, isler, és hókifli receptek

 

Házi készítésű szaloncukor receptek

Grill Ételek

 

Szabad Tűzi Ételek Cserős Iréntől

Rakottas Receptek Járay Maritól

Diabetikus Sütemények

 

 

 

 

 

Krumplis ételek

 

Krumplis Ételek

 

 

Sajttal töltött sonkába tekert újburgonya fűszeres tejföllel

Hozzávalók:

24db újburgonya, 24 szelet pármai sonka(vagy másfajta sonka) 25dkg sajt, 5dl tejföl, 1 csokor újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.
Elkészítés:

Az újburgonyát alaposan megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Amikor puha a krumpli leszűrjük és félbevágjuk, és felkockázzuk. A sajtból fél centis szeleteket vágunk, majd ezeket akkora kockákra mint a krumpli. Két fél krumpli közé teszünk egy-egy kis szelet sajtot, végül mindegyiket szorosan betekerjük a pármai sonkával. Az így elkészült  töltött burgonyát forró serpenyőben elősütjük, majd sütőbe helyezzük és készre sütjük Kb. 8 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul. Amíg sül a töltött krumpli, addig a tejfölt a vágott újhagymával sóval és borssal összekeverjük .Ezt kínáljuk mártásként a krumlpis étel mellé.

 

 

 

Szalonnás Újburgonya saláta

Hozzávalók:

1kg újburgonya, 20dkg baconszalonna, 1 nagy fej lila hagyma vékony szeletekre vágva. 1dl fehérborecet, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál dijoni mustár, fél csokor petrezselyem, só, bors.
Elkészítés:

A lekapargatott és megtisztított  újburgonyát sós vízben megfőzzük. Kb. 15-25 percig, amíg a krumpli megpuhul. Míg fő a krumpli, addig a szalonnát vékony csíkokra felszeleteljük, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük. Az öntethez a fehérborecetet összekeverjük a cukorral és a mustárral, sóval borssal. A megfőtt krumplit félbe vágjuk, és hozzátesszük a felszeletelt lila hagymát, majd az öntettel meglocsoljuk. A tetejét gazdagon megszórjuk a szalonnával.

 

 

 

Juhtúróval és újhagymával sült burgonya

Hozzávalók:

1kg újburgonya, 5 szál újhagyma, 50dkg juhtúró, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 10dkg trapista sajt.
Elkészítés:

Az újburgonyát alaposan megmossuk és sós vízben megfőzzük. Amikor már puha a krumpli, félbe vágjuk és felkockázzuk, majd egy tűzálló tára helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, de csak kevés sót tegyünk rá, mert a juhtúró is sós. A juhtúrót összekeverjük a borssal, a kockára vágott krumplival és a felaprított petrezselyemmel, majd a tálba lévő krumpli tetejére tesszük, és megszórjuk reszelt sajttal, végül forró sütőben készre sütjük.   

0.019 mp