Oldalak
Kereső
Belépés

                                                                             ízvarázs

 

                                 RÉGI ÉS ÚJ ÍZEK

 

 

 

HA SZERETI A RÉGI KOROK ÍZEIT, ITT MEGTALÁLJA AMELYEK JÓL MEGFÉRNEK A MODERN ÍZVILÁGGAL

 

"NAGYMAMA RECEPTEK" AMIT NAGYANYÁINK KÉSZÍTETTEK

GÖRÖG ÉTELEK, SÜTEMÉNYEK,

MEDITERRÁN ÍZEK, könnyű desszertek

 

 

Krumplis egytál ételek, egyszerű muffinok, könnyen elkészíthető sütemények, zöldség, és gyülömölcs saláták

 

 

Fedezze fel a különböző kultúrák ízvilágát, Európa ízeit

 

RÉGI MAGYAR NÉPI ÉTELEK

 

Az oldal folyamatosan bővülni fog: saláták, egytál ételek, grill ételek, könnyű vacsorák

Dr. Oetker Receptjei

 

Karácsonyi Különleges Finomságok

Újévi ételek sütemények

Karácsonyi bejgli, mézes zserbó, isler, és hókifli receptek

 

Házi készítésű szaloncukor receptek

Grill Ételek

 

Szabad Tűzi Ételek Cserős Iréntől

Rakottas Receptek Járay Maritól

Diabetikus Sütemények

 

 

 

 

 

Gyors És Egyszerű Ételek

 

 

Gyors és egyszerű ételek

 

 

  Tárkonyos-paradicsomos csirkeragu gombával

  HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

 50 dkg paradicsom

 2 fej vöröshagyma olívaolaj

 30 dkg csiperkegomba

 80 dkg csirkemellfilé

1 szál friss tárkony vagy 1 teáskanál őrölt tárkony

1 dl főzőtejszín

 só, bors

  Elkészítés:

1. A paradicsomokat megmossuk, mindkét oldalukon keresztet vágunk rájuk. Forró vízbe dobjuk őket, majd maximum 1 perc után ki is vesszük. Hideg víz alatt gyorsan lehúzzuk a héjukat. A hámozott paradicsomokat botturmixszal pürésítjük , majd félretesszük a szószt.

 

2. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd rádobjuk a megtisztított, félbevágott vagy negyedelt gombát. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, a felaprított tárkonyt, pár perc alatt összepirítjuk.

 

3. Felöntjük a paradicsomszósszal és a tejszínnel, ekkor már csak forrásig hevítjük, de nem forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, friss kenyérrel, rizzsel, kuszkusszal vagy polentával tálalhatjuk.

 

 

 

 Parmezános rántott padlizsán

 HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

 1 kg padlizsán

 liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz

 5 dkg reszelt parmezán sajt

 2 nagyobb tojás

 olaj a sütéshez

  Elkészítés:

1. A padlizsánokat szeleteljük ujjnyi vastagra, sózzuk meg. A zsemlemorzsához keverjük hozzá a reszelt parmezánt.

 

2. A padlizsánszeleteket forgassuk meg a lisztben, felvert tojásban, majd a sajtos zsemlemorzsában.

 

3. Felhevített bő olajban süsük oldalanként 2-3 perc alatt kész- re, papírtörlőn csepegtessük le. Fokhagymás tejfölt vagy joghurtot kínáljunk mellé.

 

 

 

  Csirkés recept

  Hozzávalók:

  2 bögre főtt, apróra szeletelt csirkemell

  1/2 bögre reszelt mozzarella

  1 avokádó felkockázva

   2 evőkanálnyi koriander felaprítva

   4 nagy tortilla

   olívaolaj

    Elkészítés:

 Egy tálban keverjük  össze a csirkét, a sajtot, az avokádót és a koriandert.

Egy tortillát lapítsunk  ki egy tányéron és tegyük  bele a töltelék negyedét. Töltsük meg az összes tortillalapot.

Öntsük  egy serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajat, majd süsük  meg rajta a tortillákat közepes lángon, körülbelül 2 perc alatt. Fordítsuk  meg, és süsük  a másik oldalukat is aranybarnára.

 

 

 

 Zöldséges, paradicsomos húsgombóc

 HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

 35 dkg darált sertéshús

 1 tojás

 1-1 csokor bazsalikom és petrezselyem

 3 gerezd fokhagyma

 só, frissen őrölt bors

 1 fej vöröshagyma (3 g)

 olívaolaj | 50 dkg paradicsom (20 g)

 20 dkg cukkini (6 g)

 20 dkg padlizsán (10 g)

 20 dkg kaliforniai paprika (18 g)

   Elkészítés:

1. A darált húst keverjük össze a tojással, az aprított petrezselyemmel, 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal.

 

2. A vöröshagymát kockázzuk apróra, dinszteljük meg olívaolajon. Adjuk hozzá az apróra kockázott paradicsomot, 1 dl vizet, forraljuk össze, hogy a paradicsom is kezdjen levet engedni. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a maradék zúzott fokhagymát és az aprított bazsalikom felét.

 

3. Formázzunk kis gombócokat a húsmasszából, tegyük őket a paradicsomszaftba, lefedve főzzük 20 percet, és forgassuk át. Ekkor adjuk hozzá a többi, felkockázott zöldséget is. Főzzük további 15 percet, míg a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk újra, ha szükséges, keverjük hozzá a maradék bazsalikomot, és tálaljuk.

 

 

 

 Tócsni, avagy krumplilepény

  Hozzávalók

  1 kg krumpli

  1 pohár tejföl (150 g)

  15 dkg liszt

  1 tojás

  ízlés szerint só

   Elkészítés:

A krumplit zöldségpucolóval hámozzuk  meg. Alaposan öblítsük  le, majd nagy lyukú reszelővel reszeljük  tálba. Adjuk  hozzá a tojást és 5 púpozott evőkanál lisztet. Ízlés szerint sózzuk (kb. 3-4 mokkáskanálnyi kell bele), és a pohár tejfölt is tegyünk bele  a masszához. Jól keverjük  össze. Ha nem elég sűrű, keverjünk  még hozzá kevés lisztet.

 

Közben nagyobb serpenyőben forrósítsuk  fel az olajat. Az elkészült tócsnit kanállal szaggassuk  az olajba. Kissé ellapíthatjuk . Fontos, hogy az olaj végig forró legyen, különben túlzottan felszívja a tészta.

 

Amikor szép pirosra sült a krumplilepénykék egyik oldala, fordítsuk  meg, és a másikat is ugyanígy süsük  pirosra. Papírtörlőre szedjük  ki, ami fölszívja a fölösleges olajat.

Forrón tálaljuk a tócsnit. Meglocsolhatjuk  tejföllel, ízesítheted fokhagymával, reszelt sajttal .

 

 

 

 Cukkinipizza

  Hozzávalók

   2 nagyobb cukkini

   20 dkg koktélparadicsom (lehetőleg apróbb fajta)

   1 doboz cukrozatlan paradicsomszósz

   10 dkg reszelt mozzarella vagy parmezán

   1 evőkanál  olívaolaj

   ízlés szerint só, bors

    friss bazsalikomlevelek

Elkészítés:

Mossuk  meg a cukkiniket, vágjuk  kb. 2 centi széles szeletekre. A szeletek mindkét oldalát süsük pirosra.

A cukkinis pizza összeállításához helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe a cukkiniszeleteket, majd valamennyit kenjünk  meg vékonyan a paradicsomszósszal, melyben előzőleg elkeverünk   egy  evőkanál olajat, belenyomunk   egy  gerezd fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk . Meg szórjuk  az apróra vágott bazsalikommal is.

 

A cukkiniszeletek méretétől függően rendezzünk  el rajtuk 3-4 félbevágott koktélparadicsomot. Végül szórjuk  meg a reszelt parmezánnal vagy mozzarellával. Tegyük  a sütőbe a cukkinis pizzát, süsük  készre 7-8 perc alatt vagy amíg a saját megpirul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0.031 mp