Oldalak
Kereső
Belépés

                                                                             ízvarázs

 

                                 RÉGI ÉS ÚJ ÍZEK

 

 

 

HA SZERETI A RÉGI KOROK ÍZEIT, ITT MEGTALÁLJA AMELYEK JÓL MEGFÉRNEK A MODERN ÍZVILÁGGAL

 

"NAGYMAMA RECEPTEK" AMIT NAGYANYÁINK KÉSZÍTETTEK

GÖRÖG ÉTELEK, SÜTEMÉNYEK,

MEDITERRÁN ÍZEK, könnyű desszertek

 

 

Krumplis egytál ételek, egyszerű muffinok, könnyen elkészíthető sütemények, zöldség, és gyülömölcs saláták

 

 

Fedezze fel a különböző kultúrák ízvilágát, Európa ízeit

 

RÉGI MAGYAR NÉPI ÉTELEK

 

Az oldal folyamatosan bővülni fog: saláták, egytál ételek, grill ételek, könnyű vacsorák

Dr. Oetker Receptjei

 

Karácsonyi Különleges Finomságok

Újévi ételek sütemények

Karácsonyi bejgli, mézes zserbó, isler, és hókifli receptek

 

Házi készítésű szaloncukor receptek

Grill Ételek

 

Szabad Tűzi Ételek Cserős Iréntől

Rakottas Receptek Járay Maritól

Diabetikus Sütemények

 

 

 

 

 

Egyszerű Sütemény

 

 

Egyszerű Sütemények

 

Muffin receptek

Sztracsatella muffin

Hozzávalók:

10dl tej, vagy étcsokoládé, 15dkg puha vaj, 15dkg cukor, 2 teáskanál vaníliaaroma, 2 egész tojás, 3-4 evőkanál tejszín, 15dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor.
Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt, és a muffin sütőt kibéleljük a kis papírokkal. Aztán a csokoládét apróra vágjuk és a lisztet elkeverjük a sütőporral, és félre tesszük. A puha vajat robotgéppel felhabosítjuk a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól összekeverjük.  A masszát kevés tejszínnel fellazítjuk, utána kanál segítségével hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az apróra vágott csokoládét, majd  megtöltjük vele a muffin sütő formákat. Forró sütőben Kb. 30 percig sütjük.

 

Meggyes -Mákos Muffin

Hozzávalók:

10dkg magozott meggybefőtt, 15dkg puha vaj, 15dkg cukor, fél teáskanál vaníliaaroma, 2 egész tojás, 12dkg liszt, 3dkg darált mák 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 4 evőkanál tej.
Fehércsokoládéz- mázhoz: 10dkg fehér csokoládé, 10dkg vaj, 2 evőkanál tejszín, 10dkg porcukor, a tetejére lecsöpögtetett magozott meggybefőtt.
Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt. Kibéleljük papírral a muffin sütőt. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és félretesszük, azután a puha vajat , a cukorral , a vaníliaaromával, egy robotgép segítségével  habosra kikeverjük. Ehhez egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a liszthez adjuk a darált mákot, és a sütőport, meg a fahéjat és ezeket fakanállal belekeverjük a cukros-tojásos vajas masszába. A tésztába belereszeljük a citromhéjat, utána egy kevés tejjel fellazítjuk, majd beletesszük a magozott meggybefőttet. Megtöltjük a tésztával a muffin sütőformákat. Forró sütőben Kb. 20 percig sütjük.
Fehércsokoládé-máz: A darabokra tört fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk a vajjal és a tejszínnel, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a porcukrot. Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik, utána ha kihűlt rákenjük a muffinok tetejére.

 

Gesztenyés Muffin

Hozzávalók:

10dkg étcsokoládé, 25dkg gesztenyepüré,  10dkg puha vaj, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, 5dkg cukor, 3 egész tojás, 1 csipet só, 5dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, tejszínhab a tetejére.
Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt, közben kibéleljük papírral a muffin sütőformákat. A darabokra tört étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és ha kihűlt robotgéppel egy nagy tálban összekeverjük a gesztenyepürével, a puha vajjal és a rummal, a lekvárral, a cukorral és végül tojások sárgájával. Azután a tojások fehérjéjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és a lisztet elkeverjük a sütőporral. A sűrű gesztenyés keveréket fellazítjuk a tojáshab negyedével, elkeverjük, utána hozzáadjuk a többi tojáshabot, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet  majd a kész masszát egy  fakanál segítségével beletöltjük a sütőformákba. Forró sütőben Kb. 30-35 percig sütjük. A muffinok tetejére tejszínhabot, és őrölt fahéjat tesszünk.

0.011 mp