Oldalak
Kereső
Belépés

                                                                             ízvarázs

 

                                 RÉGI ÉS ÚJ ÍZEK

 

 

 

HA SZERETI A RÉGI KOROK ÍZEIT, ITT MEGTALÁLJA AMELYEK JÓL MEGFÉRNEK A MODERN ÍZVILÁGGAL

 

"NAGYMAMA RECEPTEK" AMIT NAGYANYÁINK KÉSZÍTETTEK

GÖRÖG ÉTELEK, SÜTEMÉNYEK,

MEDITERRÁN ÍZEK, könnyű desszertek

 

 

Krumplis egytál ételek, egyszerű muffinok, könnyen elkészíthető sütemények, zöldség, és gyülömölcs saláták

 

 

Fedezze fel a különböző kultúrák ízvilágát, Európa ízeit

 

RÉGI MAGYAR NÉPI ÉTELEK

 

Az oldal folyamatosan bővülni fog: saláták, egytál ételek, grill ételek, könnyű vacsorák

Dr. Oetker Receptjei

 

Karácsonyi Különleges Finomságok

Újévi ételek sütemények

Karácsonyi bejgli, mézes zserbó, isler, és hókifli receptek

 

Házi készítésű szaloncukor receptek

Grill Ételek

 

Szabad Tűzi Ételek Cserős Iréntől

Rakottas Receptek Járay Maritól

Diabetikus Sütemények

 

 

 

 

 

Dr. Oetker receptjei

 

Dr. Oetker Receptjei(tészta és süteményporokhoz)

 

Itáliai Cappuccino- Desszert

Hozzávalók a tésztához: 1 csomag Dr. Oetker Oroszkrém torta-alappor, 2db tojás, 50ml víz.
 Krémhez: 150ml tej, 100ml erős feketekávé.

Habhoz: 1 tasak Dr. Oetker tejszín ízű Habpor, 250ml tej.
 Sziruphoz: 50ml erős feketekávé, 3 evőkanál porcukor
Díszítéshez: 1 csomag Dr. Oetker barna-fehér tortadara.
Elkészítés: A piskótát elkészítjük a dobozon olvasható leírás szerint a tojásokkal és a vízzel. Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott kilisztezett tepsire kenjük(35cmx35cm) és előmelegített sütőben légkeveréses sütőnél 180C-on , gáztűzhelynél közepesen meleg) 15 perc alatt megsütjük. Amikor kész  széleit meglazítjuk, kettévágjuk és a tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémporhoz hozzáadjuk a tejet és a kávét, majd robotgéppel habosra keverjük és az egyik piskótalapra kenjük. Elsimítjuk,  és befedjük a másik piskótalappal egy kicsit megnyomkodjuk. A habporból és a tejből elkészítjük a habot. A kávét összekeverjük a porcukorral, meglocsoljuk vele a piskótát, a habbal vékonyan bevonjuk és a szeletekre habrózsát rakunk, majd hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen.

 

 

Ananászos Túrótorta

Hozzávalók a tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Túrótorta-alappor, 50g margarin, 1 db tojás.
Krémhez:

3db tojás, 1 evőkanál cukor, 50g túró, 375ml víz, 1 doboz  ananászbefőtt.
Díszítéshez:

1 tasak Dr. Oetker tejszín ízű Habpor, 150ml tej, 8 szem koktélcseresznye, 1 csomag Dr. Oetker tortalapocska.
Elkészítés:

Elkészítjük a tésztát a dobozon lévő leírás szerint a margarinnal és a tojással. Kibélelünk vele egy 24cm átmérőjű kapcsos tortaformát, kb. 2cm magas pereme is legyen. Előmelegített sütőben (légkeveréses sütőnél 180C, gáztűzhelynél közepesen meleg) kb. 30 alatt elő sütjük. Elkészítjük a túrókrémet a csomagoláson szereplő leírás szerint, tojással, a cukorral, a túróval, és a vízzel. Hozzáadunk ½ doboz apróra vágott ananászt. Beleöntjük a tortaformába és készre sütjük.  kb.40 perc Amikor kész, még 10 percig a sütőben hagyjuk. A tejből és a habporból habot készítünk és a kihűlt tortát bevonjuk vele. A maradék ananásszal és koktélcseresznyével, tortalapocskákkal díszítjük.

 

 

Rumos Alagút

Hozzávalók a tésztához: 1

doboz  Dr. Oetker Feketeerdő-torta alappor, 100ml víz, 2db tojás, 100g margarin.
Krémhez:

200ml víz, 50ml rum, 100g finomra őrölt dió, 300ml tej.
Habhoz:  1 tasak Dr. Oetker tejszín ízű Habpor, 30ml tej.
Díszítéshez:

1 csomag Dr. Oetker barna-tortadara.
Elkészítés:

A piskótát (az alapporból) elkészítjük a csomagoláson lévő leírás szerint a vízzel, a tojással, és a margarinnal. Sütőpapírral kibélelünk egy (35cmX35cm) nagyságú tepsit és belekenjük a masszát, előmelegített sütőben (gáztűzhelynél közepesen meleg, míg légkeveréses sütőnél 180C)  15 perc alatt megsütjük, ha kész hagyjuk kihűlni. Levágunk belőle egy akkora darabot, hogy ki tudjunk bele bélelni egy őzgerinc sütőformát. A maradék piskótából lesz az alagút alja a forma teteje. A langyos tésztát belenyomkodjuk a formába, amelyről lehúzzuk a sütőpapírt. A krém alaphoz hozzáadjuk a vizet, a rumot és a diót. Robotgéppel habosra keverjük. A habport magas falú keverőedénybe öntjük és a tejjel thogy megdermedjen. Kiborítjuk a formából vastagon felszeleteljük.

 

 

Alföldi Barackos Sütemény

Hozzávalók a tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kevert tészta-alappor, 100g margarin, 100ml tej, 2db tojás, 200g apró kockára vágott barackbefőtt.
Krémhez:

2 csomag Dr. Oetker tejszín ízű Habpor, 3dl tej, 250g vékony szeletekre vágott barackbefőtt, 2 csomag Dr. Oetker Habfixáló, 1 csomag Dr. Oetker tortalapocska.
Elkészítés:

Elkészítjük a tésztát a csomagoláson lévő leírás szerint, a margarinnal, a tejjel, és a tojással. Belekeverjük az apró kockákra vágott barackot és vékonyan kivajazott kb. 25cmX40cm átmérőjű tepsibe kenjük. Előmelegített sütőben (gáztűzhelynél közepesen meleg, míg légkeveréses sütőnél 180C) 15 perc alatt megsütjük.  Amikor kész széleit körbevágjuk a tepsiben hagyjuk kihűlni. A habport elkészítjük a tejjel a csomagoláson lévő leírás szerint. Óvatosan beleforgatjuk a szeletekre vágott barack felét és elsimítjuk a tésztán. A maradék barackszeleteket lazán rárakjuk a krém tetejére. Megszórjuk a tortalapocskákkal és vékonnyan felszeleteljük.

 

 

Mogyorós Scharlotte

Hozzávalók a tésztához: 1 tasak Dr. Oetker Piskóta sütemény-alappor, 100ml víz, 2db tojás, 200g barackíz.
Krémhez: 1 csomag Dr. Oetker mogyoró ízű sütemény-krémpor, 350ml tej, 100g finomra vágott pörkölt mogyoró, 30ml rum.
Díszítéshez: 1 tasak Dr. Oetker tejszín ízű Habpor, 150ml tej, néhány szem mogyoró, ½ csomag Dr. Oetker barna-tortadara.
Elkészítés: A piskóta sütemény-alapport elkészítjük a csomagoláson lévő leírás szerint, a vízzel, és a tojással. A tészta kb.  1/3-át egy 24cm átmérőjű kivajazott kilisztezett kapcsos tortaformába töltjük, a maradékot pedig kivajazott kilisztezett 35cmX35cm nagyságú tepsibe tesszük. Mindkettőt egymás után előmelegített sütőben(gáztűzhelynél közepesen meleg, míg légkeveréses sütőnél 180C) 15 perc alatt megsütjük. A lapot megkenjük barackízzel és feltekerjük. Óvatosan 12 szeletre vágjuk és kirakjuk vele a tortaforma oldalát. A mogyoró ízű süteményport elkészítjük a csomagoláson lévő leírás szerint a tejjel, belekeverjük a rumot és a mogyorót. A krémet a tortaformába töltjük, és elsimítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni. A habporból a leírás szerint a tejjel habot készítünk. A torta oldaláról levesszük a formát a torta tetejét bevonjuk a habbal. Néhány szem mogyoróval és a tortalapocskákkal díszítjük.

 

 

Mogyorós Csokoládéfánk

Hozzávalók a tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Képviselőfánk-alappor, 30g margarin, 200ml langyos víz, 400ml hideg tej, 125g apróra vágott pörkölt mogyoró, 1 tasak Dr. Oetker tejcsokoládés tortabevonó.
Elkészítés:

A tésztaport a dobozon lévő leírás szerint készítjük el a margarinnal, és a vízzel. Kivajazott tepsibe 12 egyforma halmocskákat rakunk. Előmelegített sütőben(gáztűzhelynél közepesen meleg, míg légkeveréses sütőnél 220C) 25 percig sütjük, majd még tíz percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk. A tortabevonót 5-10 percig forró, de nem lobogó vízbe helyezzük. Sarkát levágjuk, a fánkocskák tetejére csurgatjuk és megszórjuk mogyoróval. Amikor megdermedt levágjuk a fánkok tetejét. A krémport elkészítjük a csomagoláson lévő leírás szerint a tejjel és belekeverjük a maradék mogyorót és megtöltjük vele a fánkokat. Tetejét ráhelyezzük és 25 percre hűtőbe tesszük.

 

0.054 mp